دمنوش هایی برای آلودگی هوا
دمنوش هایی برای آلودگی هوا
زمستان، سرما، روزهای کوتاه، شب های بلند؛ همه اینها باعث می شوند که بدن ما به نوعی آسیب پذیرتر باشد. درواقع در طول زمستان، سیستم ایمنی بدن ما ضعیف تر و حساس تر می شود و خیلی ها از دل و دماغ می افتند. علاوه بر این، در این فصل آلودگی هوا به اوج خود می رسد. برای از بین بردن این آسیب ها می خواهیم چند دمنوش ساده معرفی کنیم که هم سرحال تان می آورد، هم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را از شما دور می کند و هم اینکه به شما انرژی بیشتری می دهد. لطفا با ما همراه باشید.
رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود.
بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده و دمنوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه, ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دمنوش و جوشانده وجود دارد؟ برای تهیه دمنوش ها باید گیاهان دارویی را در آب جوشیده بریزیم و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی بخار قرار دهیم؛ مثل دم کردن چای معمولی و بعد از جدا کردن کردن تفاله, نوشیدنی را داخل فنجان سرو کنیم. این در حالی است که برای تهیه انواع جوشانده باید گیاهان دارویی را با آب سرد یا گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت بجوشانیم. البته خواص این دو نوع نوشیدنی با هم متفاوت است و هر یک خاصیت های منحصر به فردی دارند.
دمنوش گل گاوزبان
نوشیدن دمنوش گل گاوزبان و سنبل الطیب در هوای آلوده توصیه می شود. این دمنوش آرام بخش است و از بروز گرفتگی عروق قلب در هوای آلوده پیشگیری می کند.
روش تهیه: دو قاشق غذاخوری (یک مشت) گل گاوزبان و یک قاشق غذاخوری (یک مشت کوچک) سنبل الطیب را به همراه نبات با دو لیوان آب جوش دم کنید. نیم ساعت منتظر شوید تا دم بکشد و به رنگ قرمز آلبالویی درآید.
در هنگام دم کردن دم نوش گل گاوزبان می توانید یک عدد لیمو عمانی نیز داخل آن بیندازید یا چند قطره لیموترش را در فنجان تان بریزید تا نوشیدنی تان خوش رنگ شود.
دمنوش آویشن و لیمو
مقداری برگ آویشن و لیمو عمانی را در آب بجوشانید و صبر کنید تا خوب دم بکشد سپس آن را با کمی عسل و نبات مصرف کنید.
جوشانده لاغری
مدت زیادی تا عید نوروز باقی نمانده و خیلی ها تصمیم می گیرند سال جدید را با تناسب اندام شروع کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید و تصمیم به کاهش وزن دارید باید روزانه سه فنجان جوشانده زیره بنوشید چون به گفته حکمای طب سنتی این گیاه چربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند و علاوه بر تصفیه خون در تقویت قلب و عروق و درمان مشکلات کلیه هم موثر است.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را داخل دو لیوان آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید و بعد از جوش آمدن زیر گاز را خاموش کنید تا پنج دقیقه دم بکشد سپس آن را با یک تکه بسیار کوچک نبات شیرین کنید و هفته ای سه تا چهار فنجان از این جوشانده را ۲۰ دقیقه بعد از غذا بنوشید.
جوشانده مخصوص خانم ها
دارچین بوی بد دهان را از بین می برد, باعث کاهش قند خون می شود و در تسکین دردهای دوران قاعدگی موثر است؛ به ویژه در فصول سرد چرا که سرما شدت دردهای قاعدگی را افزایش می دهد. کافی است در پنج روز نخست عادت ماهانه تان روزانه دو فنجان جوشانده دارچین و زنجبیل بنوشید.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری چوب دارچین خرد شده را با یک بند انگشت زنجبیل نسابیده در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس ۱۰ دقیقه این جوشانده را دم کنید و بعد از سیرین کردن با عسل طبیعی بنوشید.
دمنوش ضد سرماخوردگی
سرماخوردگی یکی از بیماری های رایج پاییز و زمستان است اما متخصصان طب سنتی می گویند با مصرف دمنوش گشنیز می توانید از بروز سرماخوردگی پیشگیری کنید. حتی نوشیدن این دمنوش علائم سرماخوردگی را هم در مدت کوتاهی از بین می برد و در عرض دو روز حال تان خوب می شود.
روش تهیه: سه قاشق برگ های خشک شده گشنیز را در ۲ تا ۳ فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و هفته ای ۳ تا ۴ فنجان از آن بنوشید.
دمنوش آویشن
گاهی اوقات پیشگیری کارساز نیست و با حمله غافلگیرانه ویروس سرماخوردگی مواجه می شوید. در چنین شرایطی نوشیدن دمنوش آویشن کمک کننده است چون تاثیر زیادی در تسکین سرفه و تنگی نفس دارد.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن را در ۵/۲ فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد و روزی ۲ تا ۳ بار از آن میل کنید تا سرماخوردگی تان طی ۲ تا ۳ روز کاملا خوب شود.
جوشانده اسطوخودوس
یکی از مهمترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی, جوشانده اسطوخودوس, پونه, نعنا و آویشن است که هم خاصیت ضد درد دارد و هم باعث تسکین سرفه های خشک می شود.
روش تهیه: میزان مساوی از گیاهان گفته شده را در ظرفی مناسب بریزید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا جوش بیاید. مصرف این جوشانده یک ساعت پس از هر وعده غذایی, باعث درمان سرماخوردگی در کوتاه ترین زمان ممکن می شود.
جوشانده بادرنجبویه
گیاه «بادر نجبویه» از ۲۰۰۰ سال پیش در یونان استفاده دارویی داشته چون در کاهش استرس, التیام زخم ها, درمان دندان درد, آسیب دیدگی گردن و درمان گوش موثر است. همچنین از این گیاه به عنوان دارویی برای درمان تب, سردرد, فشارخون بالا, کابوس های شبانه, آنفلوآنزا و حالت تهوع یاد می شود. البته یکی از مهمترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خوی شما تاثیر می گذارد و بی حوصلگی تان را درمان می کند.
روش تهیه: ۱۵ گرم گیاه بادرنجبویه را در یک لیتر آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا جوش بیاید و بعد از خنک شدن و افزودن کمی عسل یا نبات سه تا چهار فنجان در هفته بنوشید.
جوشانده دارچین
خشکی هوا در فصل زمستان یکی از مهمترین دلایل بروز سرفه های خشک, به ویژه در افراد مبتلا به حساسیت های فصلی یا بیماران تنفسی است. برای حل این مشکل می توانید از جوشانده دارچین کمک بگیرید.
روش تهیه: چند تکه چوب دارچین را درون قوری فلزی بریزید و حدود دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نوشیدن این جوشانده دو تا سه بار در هفته توصیه می شود. البته خانم های باردار باید دور این نوشیدنی گیاهی خط بکشند!
جوشانده ضد خستگی
پرتقال میوه ای است که کسالت و خستگی شب های سرد زمستانی را از بین می برد. بنابراین پیشنهاد می شود هفته ای دو تا سه بار در هفته بعد از وعده شام یک فنجان جوشانده پرتقال بنوشید.
روش تهیه: آب دو عدد پرتقال را بگیرید و یک فنجان آب جوش و نصف قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید و به صورت ولرم میل کنید.
نکته طلایی: فراموش نکنید افراط در مصرف دمنوش ها و جوشانده ها خطرناک است و می تواند عوارض جانبی داشته باشد. برای مثال نوشیدن بیش از حد جوشانده نعنا که برای درمان مشکلات گوارشی و نفخ تجویز می شود, میزان جذب آهن را کاهش می دهد و زمینه بروز کم خونی را فراهم می کند. بنابراین پیش از مصرف دمنوش ها و جوشانده ها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.