طرزتهیه شیر قهوه
بحث و جدلها ونظرهای موافق و مخالف در مورد قهوه چیز تازه ای نیست. در سال ۱۶۸۸ یکی از اعضای دربار سلطنتی فرانسه مقاله ای علمی منتشر کرد و در آن توصیه هایی نمود و در آن نوشت «قهوه به طور کلی چیز خوبی نیست» با این وضع اهالی پاریس به ویژه اعضای خانواده سلطنتی نمی دانستند چه کنند، بخورند یا نخورند. در این هیاهو مونن پزشکی از اهالی گرنوبل فرانسه، اعلام کرد اگر شیر و شکر با قهوه مخلوط شود تا حدود زیادی عوامل زیان آور قهوه خنثی می شود و قهوه به صورت یک نوشیدنی سالم و بی ضرر در می آید. از آن تاریخ خوردن شیر قهوه در خانواده های سلطنتی فرانسه بین مردم بدون بیم از زیانهای آن، رواج یافت.
امروزه متخصصین طی مطالعاتی به این نتیجه رسیدهاند که کافئین قهوه مضر نیست، زیرا فقط 4 تا 6 میلیگرم کلسیم موجود در هر لیوان شیرقهوه (دارای 330 میلی گرم کلسیم) جذب بدن نمی گردد، لذا افرادی که کم شیر مینوشند، می توانند از شیرقهوه استفاده کنند.
نوشیدن شیر با قهوه بهتر از مصرف نکردن شیر است. برای درست کردن شیر قهوه حداقل به یک لیوان شیر نیاز دارید که این مقدار، یک سوم نیاز روزانه به کلسیم و دیگر مواد مغذی را تأمین مینماید.
مواد لازم :
شیر ............... یک فنجان
خامه نه چندان غلیظ .......... یک فنجان
قهوه آماده پودر شده ......... 3 قاشق سوپ خوری
آب جوش ........................... دو فنجان
طرز تهیه :
روی حرارت ملایم، شیر و خامه را با هم مخلوط کنید تا کاملا گرم شود. در
همان حال، قهوه را در آب جوش حل کنید. قبل از سرو کردن، شیر و خامه را خوب
بزنید تا کف مانند شود. هنگام سرو کردن، قهوه و مخلوط شیر را همزمان با هم
داخل 6 فنجان بریزید.